06:00 – 14:00

Mandag til fredag

Brødrene Berg

Gnr 14 Bnr 399, 8063 Værøy

Kvalitet

Vi har verdens beste råvare, noe som gir oss mulighet for å tilby våre kunder en eksklusiv kvalitet. Foredlingen vi gjør på Værøy er basert på mange generasjoners erfaring. Det blir det god kvalitet av.

Foto: Mette Møller. Rolf i Brødrene Berg vraker tørrfisk
Foto: Mette Møller. Rolf i Brødrene Berg vraker tørrfisk

Eksklusiv kvalitet

Å være ute på de rike fiskefeltene i Nord-Norge har vært en beskjeftigelse familien Berg har drevet i flere generasjoner. Utviklingen av nye fangstmetoder og teknologi har alltid blitt adoptert av familiebedriften. Dette gjør at bedriften sitter med lang erfaring og moderne fartøyer. Vi har kontroll på hele verdikjeden og kan sikre kvalitet fra hav til middagsbord.

Filét av tørrfisk er et rent naturprodukt, rik på proteiner, og uten tilsetningsstoffer. I tørket tilstand inneholder den ca. 70 prosent proteiner.

Foredlingen som gjøres på Værøy er dyktig håndtverk. Mange generasjoners erfaring ligger til grunn for fortsatt utvikling og verdiskapning av denne råvaren. Hvis du trodde at tørrfisk er tørrfisk kan vi opplyse om at det er det absolutt ikke. En ekspert på tørrfisk kan sortere fisken i 20 ulike kvalitetsklasser.

Rolf er vår tørrfiskvraker, og han er en av 20 i Norge som har dette yrket. Hver eneste tørrfisk vi sender ut har Rolf kvalitetssikret. Han ser etter feil, vurderer form og farge og kjenner på lukten. Så deles tørrfisken opp i 3 kvalitetsklasser, Prima, Sekunda og det vi kaller «Afrika». Sistnevnte eksporteres til Nigeria. Et land med 180 millioner innbyggere, som elsker norsk tørrfisk.